Naam: invierno

Ras: Siberische husky

Kleur: zwart met wit (blauwe ogen)

Geslacht: reu

Gecastreerd: ja

Geboortedatum: 22 oktober 2017

Bij mij sinds: 2 januari 2018

wat kent invierno allemaal:

  • agility
  • canicross/canitrail
  • bikejoring
  • stepjoring
  • zwemmen
  • suppen
  • dogsurvivals

Welke commando's kent invierno:

  • Zit
  • Lig
  • Naast
  • Blijf
  • High five
  • Poot links
  • Poot rechts
  • Links/rechts (handig voor het sporten)
  • GoGoGo (voorwaarts tijdens het sporten)

Al jaren zei ik; als ik ooit de ruimte heb voor een hond dan word het een husky, waar iedereen mij dat afrade bleef voor mij een droom.

Toen ik in november 2017 zo goed als een huis had gekocht. Was ik al een beetje aan het rondkijken voor als ik verhuisd was en de boel klaar zou zijn voor een hond.

 

Ineens was hij daar de husky zwart wit, blauwe ogen, boos kijkend. Helaas was hij al gereserveerd. Na een week kreeg ik een berichtje hij was terug beschikbaar gekomen. Ik heb hem direct gereserveerd omdat ik elke keer weer aan hem dacht. Omdat iedereen het afrade een husky te nemen en überhaupt een hond had ik het aan niemand verteld. Tot 1 januari toen mijn ouders verteld dat ik hem de volgende dag ging ophalen. Dus daar vertrok ik sochtens vroeg naar België om mijn nieuwe vriendje te halen. 

Na een reis van 3 uur zag ik hem en ook daar was ik direct verliefd op hem. Toen de lange weg terug naar huis. Een uurtje huilen zoals een echte husky en daarna in slaap gevallen. 

Vanaf daar begon ons avontuur. 

Invierno heb ik dus van jongs af aan en volledig zelf opgevoed. Hij liet al snel weten dat hij onderweg geen interesse had in beloningssnacks en hij niet  te om kopen viel. Een extra uitdaging dus. We gingen elke 4 uur even een rondje lopen, zo kon hij wennen aan de riem en zijn behoefte doen. Savonds om 00.00 liet ik hem voor het laatste uit en dan om 06.00 uur weer en op enkel ongelukjes na hield hij het allemaal goed vol. 

Iets wat veel tijd en energie heeft gekost is alleen zijn.

Daar was hij het echt niet mee eens. Dan jankte en joelde hij alles aan elkaar.

Ik deed hem in zijn bench. Deed nog gewoon mijn ding in huis en ging er dan gewoon vandoor zonder wat te zeggen. Elke keer ging ik iets langer weg. Soms was hij het er niet mee eens en dan maakte hij nog even wat kabaal maar meestal was dat hooguit 5 minuten.

 

 

Iets wat hij ook lang heeft gedaan was alles slopen, zijn mand, kussen, al het speelgoed, schoenen, plinten. Helaas moest hij daarom ook in de bench slapen. Dan ging het dagen goed en zo ineens begon hij weer met slopen.  Het maakte niet uit wat ik probeerde, hersenwerk, grote wandelingen. Pas vanaf dat hij 3jaar is kan hij los slapen zonder ergens aan te kauwen.

Van jongs af aan heb ik hem met alles Kennis laten maken, katten, paarden, honden, kinderen. Hoe meer ze als pup/puper zien hoe minder angsten ze ontwikkelen. Wel is een ontmoeting altijd op mijn commando. Zo liepen we de ene keer andere mensen en dieren gewoon voorbij en de andere keer maakten we tijd voor een ontmoeting.

Ook aan autorijden is hij vanaf het begin gewend en springt dan ook altijd direct in de auto als ik de deur open. Vanaf dat hij 6maanden is heb ik hem geleerd naast de fiets te lopen. Niet om te rennen maar om gewoon te wennen aan de fiets. Gewoon wandelen de fiets in de ene hand de hond in de andere.

 

Vanaf dat hij een jaar oud is zijn we gaan trainen met hardlopen, deden we zo af en toe wat agillity training in de tuin en maakten we onze wandelingen steeds langer. Gingen op vakantie naar mooie plekken zodat we ookdaar heerlijk de natuur in konden.

 

 

 

 

 

Inmiddels is hij 6 jaar en nog altijd mijn beste maatje. 

We hebben al vele avonturen mogen beleven en ik hoop er nog vele aan te kunnen toevoegen.

Hij is een makkelijke hond en kan voor een husky goed luisteren. Kan met alle honden overweg, met katten en andere dieren. Hij weet heel goed wat wel en niet mag. Al blijft het natuurlijk een husky die soms even dingen uitprobeert. 

Hij kan zich helemaal opfokken als we ergens naartoe gaan vooral als we er bijna zijn. Hij zit dan zo vol energie en heeft er altijd enorm veel zin aan.

Maar hij kan ook heerlijk languit in huis liggen of op hun bed.

Buiten ligt hij als het droog is altijd voor het hek, zijn standaard plekje. Als de grond nat is ligt hij in het hondenhok.