Hier houden we onze avonturen bij. De dagjes weg, de vakanties en de evenementen waar we aan mee doen.

 

Dog survival ede

24 maart gaan we weer naar een dogsurvival

Tot het laatste getwijfeld om ravera mee te nemen. Niet omdat ik denk dat ze volledig in paniek zou zijn maar omdat ze nog te dun is. Toch besloten haar mee te nemen omdat ze het erg goed doet en het toch weer een nieuwe stap is voor haar. 

 

Vanaf het begin was ze vrolijk heen en weer aan het springen, ze had haar trektuig aan en trekken nou dat kon ze goed. Zelfs nadat we de route hadden gedaan van meer als 5 km, paar keer heen en weer na de auto. Dus zeker zn 7 km verder was mevrouw nog vol energie. Sommige hindernissen waren wat te spannend. Zoals op een mat zitten die ik dan voorttrok. Na enkele passen spring ze er dan af. Door de sloot, over de wip en onder de netten door deed ze heel goed en volgde mij mooi. We moesten een hoge trap op dat vond ze wel een beetje raar maar na enkele treden snapte ze hoe het werkte. Ook het voorttrekken op de surfplank was erg spannend. En toen ik een balk aan moest tikken met een grote hamer lag ze plat op de grond. Maar met rust kon ik dat uit eindelijk gewoon ook doen. Helemaal vrolijk werd ze toen ik met een band om mijn enkels moest springen. Met 4 benen te gelijk sprong ze in de lucht met mij mee. 

De kratten draaimolen was daarin tegen totaal niet eng en kon ik haar gewoon een rondje in mee tillen. Over de smalle banken lopen vond ze wel erg moeilijk en zo sprong ze erop en er weer af. Maar met een beetje begeleiding kon ik haar er wel over helpen.  Toen moest ik via de touwen over het water na de overkant en ravera door het waterm ze lag vrij snel in het water omdat ze wilde drinken en de rand was glad. Ze wilde terug zwemmen maar volgde mij uiteindelijk wel de goede kant op. Op het eind nog samen over de wip ook dat ging erg goed. 

Super trots op haar hoe ze het deed in de menigte en tijdens het parcours. Ik denk dat het een goede en leerzame ervaring voor haar was. 

Canitrail Lemelerberg

Zondag eindelijk de temperaturen weer omhoog, voor de honden iets minder aangenaam, vorige week liepen we met 5 graden in de plassen te stampen en nu scheen de zon volop en liep ik in mijn t shirt. door de hoge liggen ook nauwelijks plassen onderweg waardoor ik lekkere droge voeten hield maar de honden ook minder slokken water konden nemen. 

 

Ik liep alleen met tardor en invierno, de route was 12.5 km en een behoorlijke opgave zo over de berg met een hoogte van 200m. Met meerdere stijgingen en dalingen. 

Een fantastische omgeving en super leuke mensen langs de gehele route, van begin tot eind word je aangemoedigd door alle mensen van de organisatie en de bezoekers langs de kant. Invierno had het na 10 km wel echt gehad, tardor nam ook wel wat gas af maar had er nog wel zin in. We hadden dan ook net weer enkel klimmetjes gehad waarvan er 1 ook stijl omhoog ging. De laatste 2.5 km lekker rustig aangedaan en nog even met een sprintje over de finish heen. 

Canitrail exloo

In eerste instantie zou ik alleen starten, maar uiteindelijk toch weer samen gestart. Ik had tardor mee en Natalie liep samen met caida. Invierno bleef dit keer thuis omdat er ook een grote wandel evenement plaats vond op de locatie en het al enorm druk zal zijn leef het mij makkelijker om met 1 te passeren.  Uit eindelijk maar goed ook want we liepen op diverse delen tegen de wandelaars in waardoor we ze van voor moesten passeren, hierdoor dan ook vaak stukken moeten wandelen omdat het pad maar 1.5 meter breed was en we natuurlijk nooit weten hoe andere honden reageren. Gelukkig liepen we ook op veel stukken waar geen wandelaars over kwamen wat toch wel wat beter liep. 

De eerste keer dat we op GPX liepen en zijn dan ook 2 keer verkeerd gelopen en meerdere keren gaf de telefoon aan het signaal kwijt te zijn. Ook niet erg ideaal, al met al hebben we de route op het eind iets aangepast omdat het vanaf daar niet meer duidelijk was welke kant we op moesten. Uit eindelijk op onze eigen manier na de finish toe gelopen en ook gewoon de 7.5 km uitgelopen. 

Terug bij de finish waren allerlei kraampjes, agillity baan en wat zitplekken met een kampvuur. We kregen nog een leuke volle goodiebag mee en hebben nog even wat kraampjes bekeken.

Canitrail havelte

Vandaag samen met een vriendin weer deelgenomen aan een trailrun. Dit keer was er echt iets geregeld voor de honden en starte er dan ook een groep van zeker 20 honden en baasjes. Om de zoveel seconde ging er een team van start. Wij moesten eigelijk 6 plaatsen uit elkaar starten maat hadden gevraagd samen te starten omdat het anders niet goed komt als ik weg ren, dan komt caida achter mij aan. We zijn dan als laatste groep gestart.

Ik zelf had nieuwe schoenen aan en in de veters zaten te los dus ik begon direct te glijden in de schoenen waardoor we even moesten wachten, eerst gingen we deels over een fietspad toen over een klinker straat en daarna een grindpad op, door het bos volgde we een fietspad wat zeker voor de honden voetjes niet ideaal was. Een klein stukje hebben we over een zandpad gevolgt. Iets over de helft kwam de lange afstand groep bij ons op het zelfde pad wat het daardoor erg druk maakte en zeker niet ideaal omdat de hond 2 meter voor je loopt, dan waren er nog enkele die wilde inhalen ondanks dat wij niet harder konden ivm voorgangers. Iets wat ik zelf dus niet ideaal vond. Verder was het zeker goed georganiseerd en leuk dat er toch ergens nog canitrails georganiseerd worden. 

Het wolvenspoor

Wandeling op het wolvenspoor, vandaag 11 januari 2023 heerlijk gewandeld op het wolvenspoor, de route is bijna 5 kilometer, maar door de vele regen hebben we het laatste stuk overgeslagen en zijn we binnendoor terug gelopen omdat het al donker werd. Uiteindelijk 4.6km gelopen in 1,5uur.

Door de vele regen wat er was gevallen stond de route onder water, echter had het de dagen ervoor flink gevroren en was het op sommige plekken 1 grote ijsbaan. Helaas was het niet overal dicht gevroren waardoor het soms even een geklim en geklauter werd over boomstammen om niet door het ijs te zakken. Een heel avontuur met 5 honden aan de riem.

De route zelf is altijd al een avontuur met de leuke bruggetjes en slingerpaden, over de paden liggen her en der omgevallen bomen. De honden vonden het weer erg leuk en klommen zelf ook op de boomstammen om aan de andere kant van het ijs te komen. 

Night walk nijverdal

23 december 2023 

Vanavond de night walk/run gelopen.

Omdat we 2 ongetrainde honden mee hadden hebben we besloten te gaan wandelen ipv hardlopen, wel hebben we enkele stukjes tussen door hardgelopen. 

De honden hadden we voorzien van neonsticks en led halsband, en wij hadden onze hesjes aan met wit licht voor en rood licht achter. 

Volgens de omschrijving was je alleen op de 18 kilometer een zaklamp nodig maar die zou je toch maar beter bij alle afstanden kunnen doen, aangezien de volledige route was aangegeven met reflectie pijlen die je zonder zaklamp echt niet zag. Zo zijn we dan ook 2 keer verkeerd gelopen. 

Ondanks het verkeerd lopen hebben we de 5 kilometer niet aangetikt en was de route 4.8 km. Het was wel heel leuk om eens in het donker in het bos te lopen. Ook een erg leuke en gezellige sfeer van de mede lopers die we tegen kwamen en de mensen van de organisatie.

10 december 2023 bargerveenrun

Vandaag de run in bargerveen, normaal zou het een trail run zijn maar door alle regeltjes mocht dat niet en was het een gewone run over het fietspad. De gehele route konden de honden zowel links als rechts langs het fietspad lopen in het gras en op het zand.

Ik wilde invierno, caida en tardor meenemen maar doordat ravera gister is gekomen had ik besloten maar met 2 te gaan en zodoende had ik de 2 mannetjes mee genomen.

Natalie liep met invierno en ik met tardor.

De start was in de schaapskooi, we starten vanaf de stal links en in de stal rechts stonden nog schapen, erg interessant natuurlijk. Beide honden waren dan ook al erg opgewonden voor we überhaupt van start gingen. Daarnaast waren er aardig wat honden, helaas ook welke die niks anders deden dan blaffen na elke hond en schaap dat ze zeggen. Erg onrustig voor iedereen.

Vervolgens hadden we een groepsstart, wat erg chaotisch was doordat je met zijn alleen een fietspad op moest van 1.5 meter breed. De honden konden dan ook niet aan de lange lijn omdat mensen vlak voor je gingen lopen en dan over de lijn zouden vallen.

Voor ons een reden om bij een volgende run te wachten tot de rest al is gestart om zo de rust en veiligheid te bewaren.

Verder was de run geheel over het fietspad, af en toe even uit kijken door de vele regen wat er was gevallen was er aardig wat zand over de weggespoeld. Vanaf 30 meter na de start al met natte voeten gelopen. Na de eerste kilometer was alles wat meer uit elkaar verspreid door de verschillende tempels waardoor we ook wat fijner konden lopen, tardor plakte erg aan invierno maarja daar zit hij normaal natuurlijk ook aan gekoppeld. 

Na z'n 2 kilometer liepen we langs een veld wat vol stond met water, daar namen beide honden het even van en zo rende hun dus naast het fietspad door het volgelopen land heen. Beide helemaal zwart van de modder, het hing nog aan hun oren. 

Halverwege onderweg stonden er een aantal met groote hoorns muziek te maken, dat vond tardor wel erg vreemd daar is hij dan ook even blijven stil staan om te kijken wat hun aan het doen waren. 

De laatste 3 kilometer waren vrij pittig, we hadden tegen en zij wind en zo in dat open veld merk je dat pittig, vooral met de hoeveelheid wind wat er stond, daarnaast was het nog aan het motregenen wat het er niet beter op maakte. Beide hadden we ook niet veel getraind door ziekte en tijdgebrek waardoor het toch wel pittig was. Invierno was er na 5 km ook wel klaar mee en hij ging dan ook naast ons lopen ipv voor ons.

Uit eindelijk 54 minuten onderweg geweest en 7km afgelegd.

29 oktober 2023 dogsurvival ede

7 oktober 2023 brekeld runners trail