Naam: caida

Ras: chepsky (Siberische husky X Zwitserse witte herder)

Kleur: grijs met wit

Geslacht: teef

Gecastreerd: jah

Geboortedatum: 17 maart 2018

Bij mij sinds: 24 juni 2019

 

 

wat kent caida allemaal:

*dogsurvival

*suppen

*canicross/canitrail

*agility

*zwemmen

*stepjoring

*bikejoring

 

commandos die caida kent:

*zit

*lig

*naast

*poot links

*poot rechts

*high five

*blijf

*Links/rechts (handig tijdens het sporten)

GoGoGo (handig tijdens het sporten)

 

Waar we nog voor trainen:

*Draai

Caida (toen nog sky) is hier gekomen in 2019. Ze was extreem bang voor mensen. Wat er ooit is gebeurt in het verleden zouden we nooit weten maar dat het er niet goed ging is zeker.

Vanaf het begin trekt ze constant na mij toe. Zo verstopte ze zich de eerste maanden achter mij als er mensen op visite waren of als we mensen op straat tegen kwamen.

Ze was niet zinderlijk, aan de lijn trok ze omdat ze snel weg wilde. En ze was erg ondervoed. Ze woog hier bij aankomst 14kg.

Gelukkig vond ze invierno en verano erg interessant.

Met verano op het begin wel wat gesnauw omdat caida alles wilde beschermen en verano de baas wilde spelen.

Maar na wat begeleiding ging dat al snel goed. 

Ze begon vrij snel te bouwen op de andere 2 en ze te volgen hierdoor leerde ze wel snel.

Met kleine stapjes wende ze steeds aan meer dingen, ik nam ook haar overal mee naar toe. Alles eromheen vond ze niet echt spannend meer, maar andere mensen daar bleef ze bij uit de buurt.

Invierno en verano zijn gek op aandacht en pakken dat maar al te graag als er iemand komt. En caida durfde steeds dichterbij te komen. 

Zo ging ze dan af en toe wel snuffelen maar als diegene bewoog ging ze weer achter mij staan. Pas na 1.5 jaar loopt ze op mensen af. Andere honden vond ze wel altijd al leuk en daar wilde ze dan ook altijd maar al te graag op af lopen. 

Ze kan ook uren lang spelen, op het begin moest ik haar gewoon apart leggen omdat ze gewoon niet stopte. 

 

Ze vind het ook heerlijk om te werken, als het nou voor de fiets of step of of met hardlopen. Het enige is dat ze erg gehecht is aan mij en mijn graag wil volgen en bij mij wil zijn. Zo is het altijd wel lastig als iemand anders haar vast heeft en ik voor haar loop, dan begint ze te trekken om bij mij te zijn. Ook met dogsurvivals doet ze de oefeningen niet omdat ze halverwege van de mat springt of van de balk of iets omdat ze mij in de gaten wil houden.

Met eten kan ze nogal eens kieskeurig zijn. Ze lust de meeste dingen wel maar ze laat het vaak liggen voor later. Maarja dan ben je het kwijt want dan pakt een ander het wel. Op het begin was ze heel erg aan het schrokken met voer dit hebben we opgelost met voerspellen. Vorige maand is ze gewogen op 34kg en dus goed aangekomen.

Inmiddels is caida 5 jaar, kan ze heerlijk komen kroelen, plakt ze hele dagen aan mij vast en wilt ze graag werken. Ze snapt heel veel dingen en is erg leergierig. Ze kan ook prima los lopen en netjes terug komen als ze word geroepen. Eigelijk ook een hond wat alles kan en alles doet. Zo trots hoe ze is geworden na 1.5 jaar ellende waarin ze leefde.